Overnatning i naturen - 5 tips der gør din outdoortur lidt bedre

Det kan være meget sjovt at tage på en outdoor oplevelse alene eller sammen med en flok gode venner. Det er dog også noget, som man lige skal forberede sig til på bestemte måder.

Læs med her for at se, hvordan du får en meget bedre oplevelse ude i naturen.

Fortæl hvor du/I tager hen

Uanset om du tager afsted alene eller sammen med andre, så er det en god ide lige at fortælle nogle, som ikke tager afsted, hvor det egentlig at i tager hen.

Det er især meget vigtigt, hvis du tager alene afsted. Man ved trods alt aldrig rigtig hvad der kan ske, når man befinder sig ud i naturen. Og det er en god idé at efterlade sig en tydelig besked til andre, hvor man er henne. Dermed kan de altid lede i det rigtige område, hvis man lige pludselig ikke dukker op på det aftalte tidspunkt. 

Når du blot skal ud i naturen i Danmark, så er det muligvis ikke lige så nødvendigt at gøre dette. Men det er især meget vigtigt hvis man tager til udlandet, hvor naturen Det ofte er større og en del vildere, end vi oplever den herhjemme.

Hvis du for eksempel tager op i nogle norske skove eller lignende, så er det nemt at fare vild heroppe. Og der er rigtig mange farer, som man kan opleve, når man er afsted. 

For din og dine rejsefæller skyld så er det altid en god idé blot lige at fortæller andre, hvor i tager hen. Vis dem det eventuelt på et kort hvor i er henne.

Og tjek naturligvis ind med dem af og til imens i er afsted på turen. På den måde har i styr på sikkerheden.

Lær basal førstehjælp

En anden måde du kan gøre din outdoor oplevelse en del bedre er, hvis du lærer den mest basale førstehjælp. Hvis du tager af sted ud i de norske skove eller lignende, så er der lige pludselig ret langt til de nærliggende sygehuse og læger. 

Af den grund er det meget rart lige at have noget bandage med, noget plaster og lignende. Og du skal naturligvis lære den meste basale førstehjælp, så du kan hjælpe både dig selv og andre imens i er afsted. For I kan naturligvis være uheldige.

Og når man lige bevæger sig rundt ude i naturen så er det meget nemt lige pludselig at vride en ankel eller at komme til at skære sig lidt i hånden med sin hobbykniv. Det kan hurtigt ødelægge en hel tur hvis i er nødt til at tage til sygehuset, fordi en af jer har brug for hjælp fra en læge.

Men hvis i lige kan det mest basale, så kan i afhjælpe de mest basale skader og undgå at stoppe turen før tid.

Det rette udstyr

Før i tager afsted, så skal i også have fat på det helt rette udstyr.

Det er for eksempel vigtigt at have et ordentligt telt. Men i skal også have nogle gode kvalitetssoveposer, så i er sikker på at i ligger godt og trygt om natten. Det er især meget vigtigt, hvis i befinder jer i de nordlige lande.

Selvom det er sol og sommer midt på dagen, så kan temperaturen ofte falde ret så voldsomt om natten. Derfor er det meget vigtigt at have en ordentlig sovepose som kan holde varmen inde og kulden ude. Det er især meget vigtigt, hvis i tager afsted på de lidt koldere årstider.

Hvis I for eksempel tager af sted om efteråret eller det sene forår, så er det utroligt vigtigt med en varm sovepose, en tyk sweater og et telt, som kan holde alle regnen ude. 

Det koster måske lidt mere at anskaffe et telt, sovepose og meget mere i en rigtig god kvalitet. Men i vil med garanti være meget gladere for det, når i er afsted.

Lær lidt om det sted du tager hen til

Derudover er det en god ide at lære lidt omkring det sted, som i tager hen til. Hvis i for eksempel tager over til Jylland og slår jer ned et sted, så kan det være meget relevant lige at vide, hvor de lokale ulveflokke befinder sig.

Men helt grundlæggende kan det også være rart lige at vide, hvilke landsbyer i er i nærheden af. I kan for eksempel nærstudere kortet lidt for at se, hvordan i grafisk er placeret i forhold til alting. 

Det er især meget vigtigt at læse lidt omkring det sted man tager hen til, hvis du tager til udlandet på telttur. Her kan der for eksempel være meget stor forskel på den lokale natur.

Og der kan være mange naturlige farer, som du ikke automatisk ville tænke på selv. I Danmark har vi trods alt meget tryg og ufarlige natur. Men hvis du for eksempel befinder dig i Norge, så kan du lige pludselig komme ansigt til ansigt med en bjørn eller endda en elg.

De kan være ret så farlige dyr, hvis man ikke ved hvordan man skal forholde sig.

Sørg for at have en måde at underholde dig selv på

Til sidst handler det også om at beskytte sig selv mod en anden fare, som vi ofte ikke oplever i denne moderne verden; Kedsomheden. Vi når sjældent at kede os i dag, hvor vi har så mange elektroniske ting, som konstant kan underholde os.

Det er slet ikke noget du må undervurdere. Det kan ofte gøre en telttur rigtige træls og ubehagelig, hvis man bruger størstedelen af ens tid på at kede sig. Det er trods alt begrænset, hvor meget man kan beundre den lokale natur, som man befinder sig i. 

Det kan for eksempel hjælpe meget, hvis du blot tager en bog med eller måske endda et kryds og tværs, som du kan sidde og mosle lidt med.

På den måde kan du beskæftige hjernen og have noget at give dig til, fremfor blot at kigge på græsset der gror.

Menu
Top